Literaire schrijfbegeleiding

Carien heeft ruime ervaring in literaire schrijfbegeleiding door haar werk als redacteur en uitgever bij literaire uitgeverij Parelz, hoofdredacteur bij Azra Magazine en als proeflezer voor gepubliceerde auteurs. Ze is gespecialiseerd in het korte verhaal, maar ook voor novelles en romans kun je bij haar terecht!
Carien kan schrijvers helpen met het volgende:
– Proeflezen / scriptdokter voor alle genres (komen de karakters uit de verf, loopt de verhaallijn, de beleving van de lezer, suggesties om het verhaal beter te maken, hulp als een schrijver vastzit in een verhaal en niet verder kan, etc.)
– Redactiewerk (spelling, grammatica, interpunctie, niet lopende zinnen, veel voorkomende woorden, etc.)

Lees hier wat auteur Mel Hartman vertelt over mijn schrijfbegeleiding in dit interview van Fantasyboeken: “Van hen heb ik geleerd hoe je een kort verhaal schrijft”

Carien werkt uitsluitend digitaal. Verhalen worden in MS Word geredigeerd en iedere wijziging en suggestie zal ze met opmerkingen/track changes naast en in de tekst laten staan, zodat de schrijver een goed overzicht houdt en deze zelf kan verwerken.

Kostenplaatje:

 • Proeflezen van een volledig kort verhaal tot 3500 woorden kost 50 euro ex. btw. Inbegrepen hierin: redactioneel commentaar en suggesties in het manuscript zelf en een kort rapport over het verhaal waarin de opbouw, de verhaallijn en de personages beoordeeld worden.
 • Proeflezen van een langer verhaal en/of volledig manuscript gaan op basis van een individuele offerte. Stuur hiervoor uw manuscript in en omschrijf daarnaast uw specifieke redactiewensen. U kunt kiezen uit alleen een leesrapport waarin Carien door het lezen van uw verhaal een oordeel geeft over uw manuscript en aanstipt waar de verbeterpunten zitten (optie leesrapport) of voor een volledige redactie met opmerkingen in het manuscript zelf plus een leesrapport (optie redactie plus leesrapport).

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan via info @ carientouwen -punt- com

 

One Response to Literaire schrijfbegeleiding

 1. Okke Verstrenge says:

  Dag Carien, ik wil je wat vragen: ben jij nog actief zelf in het uitgeven(van korte verhalen)?
  Ik vertegenwoordig mijn vrouw, Ybe Casteleyn, die – naast haar werk als psychotraumatoloog – ook fictie schrijft. Ze heeft een aantal korte verhalen (een paar daarvan bekroond) en ultrashorts geschreven.
  We zoeken een uitgeverij.

  Heb je (interesse/) tips voor ons?

  hoor graag van je,
  vr gr

  Okke Verstrenge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *