Interview met Jean-Paul Colin

21 december 2012

“Ik verwacht niet dat de natuur zich gaat roeren, maar ik verwacht dat de mens zelf iets gaat doen.”

Cover 21 december 2012Jean-Paul Colin (1976) is sinds 2006 actief in de wereld van het boek. Hij is auteur van korte verhalen met een macaber vroeg-negentiende-eeuws decor en whodunits. Zijn verhalen zijn zowel in verhalenbundels als in magazines gepubliceerd. In 2008 won hij de Unleash Award in de categorie horror/suspense met zijn verhaal Isabella’s nachtelijke toccata’s. Hij werkt momenteel als recensent, redacteur, lector en proeflezer voor andere auteurs en is sitebeheerder voor crimezone.nl.

Daarnaast is hij de samensteller van de verhalenbundel 21 december 2012- het aftellen kan beginnen die in oktober verschenen is. In deze bundel voorspellen twaalf auteurs op geheel eigen wijze wat deze dag ons gaat brengen. Hun boodschap ligt verscholen in een zinderend, beangstigend of aangrijpend verhaal en de grote vraag is natuurlijk: wie van hen heeft het bij het rechte eind en heeft de gebeurtenissen van 21 december 2012 al opgeschreven voor ze gebeurd zijn?

Speciaal voor Azra Magazine ging ik stevig in gesprek met Jean-Paul Colin over deze verhalenbundel en over zijn verwachtingen voor deze dag waarover zo veel verhalen de ronde doen. Dit interview staat gepubliceerd in Azra Magazine 1.5 (november/december 2012) met thema Het einde van de wereld.
Klik hier om het hele interview te lezen. 

This entry was posted in (in het) nieuws, Azra Magazine, interviews and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *