Interview met Siska Mulder op Vrouwenthrillers.nl

Siska Mulder (1971) debuteerde in 2005 met de roman Zus. Inmiddels ligt haar vijfde boek alweer in de winkel en is ze een mooi oeuvre aan het opbouwen. Met zachte hand is een psychologische thriller waarin onderlinge relaties en groepsdynamiek een grote rol spelen. Hoofdpersoon Mijntje heeft het in de ogen van de buitenwereld goed voor elkaar. Ze is echtgenote, moeder en geslaagde carrièrevrouw, maar ze vindt haar leven zelf erg benauwend en zoekt naar meer uitdaging. Dankzij internet maakt ze drie nieuwe vriendinnen met wie ze goed kan praten over wat er allemaal mis is in het leven. De groepsgesprekken brengen een ongekende woede in hen naar boven en gezamenlijk concluderen ze dat mannen de oorzaak zijn van het meeste leed in de wereld. De vier dames besluiten het recht in eigen hand te nemen en binden de strijd aan met mannen die niet gestraft werden voor hun misdaden tegen vrouwen.

Carien Touwen in gesprek met Siska Mulder

Met zachte hand is een steengoede thriller. Het is een boek dat je in een ruk uitleest en dat vervolgens je hoofd niet wil verlaten omdat het je zo aan het denken zet. Wie zijn de slachtoffers in dit boek en kun je wel spreken van gerechtigheid? Bestaat echte vriendschap wel? Heeft ieder mens onderliggende motieven voor alles wat hij wel en niet doet? Geen gemakkelijke vragen, niet voor de lezer, maar ook niet voor Siska. Ze schreef bijna tweeëneenhalf jaar aan dit boek. Speciaal voor VrouwenThrillers.nl ging ik met Siska in gesprek.

Lees het hele interview hier!

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *