Interview met Ingrid Oonincxs

Eind oktober verscheen Sluipweg, alweer het derde boek van thrillerauteur Ingrid Oonincx. In 2009 stuurde Ingrid haar eerste manuscript naar een schrijfwedstrijd van VrouwenThrillers.nl en prompt won ze deze. Haar debuut Nickname was een feit en dit boek werd niet alleen goed ontvangen, het kreeg ook nominaties voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut 2011 en voor de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller in 2010. In 2011 verscheen Botsing en nu twee jaar later, ligt met Sluipweg haar derde boek in de schappen.

In Sluipweg maken we kennis met Gwen, die op jonge leeftijd een aantal vrienden verloor door een vreselijk auto-ongeluk. De gebeurtenis heeft een grote stempel op haar leven gedrukt. Als ze twee jeugdvrienden tegenkomt op een begrafenis, komt het verleden weer bovendrijven en moet ze uiteindelijk de confrontatie met haar verleden wel aangaan. Een boeiende setting, een vreselijk geheim en grote schuldgevoelens zorgen voor een spannend boek dat lastig weg te leggen is.

Ik ontmoet Ingrid in Zoetermeer op het Nederlands Thrillerfestival. Lees hier op Vrouwenthrillers het hele interview dat ik met haar had.

This entry was posted in interviews and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *