Interview met Patrick Ness

Patrick Ness (1971) is een Amerikaans-Britse auteur van zowel romans als Young Adult-boeken en woont in Londen. Recent verscheen in Nederland zijn bejubelde boek Zeven minuten na middernacht. Het boek is al vertaald in 25 talen en gaat over de dertienjarige Conor wiens moeder ernstig ziek is. ’s Nachts droomt Conor over een gevaarlijk monster dat de vorm heeft van een oude boom. Conor weet zeker dat hij slaapt, maar toch liggen er de volgende dag tastbare bewijzen op de grond zoals dennennaalden. Het monster vertelt drie verhalen en daagt Conor uit om het vierde verhaal te vertellen: zijn grootste nachtmerrie.

Het boek is gebaseerd op een idee van Britse auteur Siobhan Dowd, die aan borstkanker overleed voordat ze het verhaal zelf kon schrijven, en werd prachtig geïllustreerd door Jim Kay. Zeven minuten na middernacht won o.a. de British Children’s Book of the Year, de Carnegie Medal, de Red House Book Award en de Duitse Preis der Jugendjury 2012. Patrick Ness kwam in november naar Antwerpen en ik mocht een uurtje met hem praten over dit bijzondere boek, dat me enorm wist te raken.
Dit interview is nu in zijn geheel op Vrouwenthrillers te lezen.
Het verscheen ook in Azra Magazine 3.1 met het thema ‘dromen’.

This entry was posted in (in het) nieuws, Azra Magazine, interviews. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *