Interview met Tess Gerritsen

Juni is de Maand van het Spannende Boek. Dit jaar schreef Amerikaanse bestsellerauteur Tess Gerritsen het geschenkboek. Klanten van de boekhandelaar krijgen het boek Incendio cadeau bij een besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. 

Incendio gaat over Amerikaanse violiste Julia die een bijzonder muziekstuk heeft gekocht bij een antiekwinkel in Italië. Als ze het stuk thuis probeert te spelen, gebeurt er opeens iets vreemds met haar dochtertje. Al snel verliest Julia alle grip op haar leven.
Chinees-Amerikaanse auteur (met Nederlandse achternaam) Tess Gerritsen (1953) studeerde medicijnen en werkte een tijd als internist. Tijdens haar zwangerschapsverlof begon ze met het schrijven van fictie en won ze een verhalenwedstrijd. Ze debuteerde in 1986 en heeft inmiddels meer dan 25 thrillers op haar naam staan. Wereldwijd zijn er miljoenen exemplaren van haar boeken verkocht. Bij het grote publiek is ze vooral bekend door de serie rondom Jane Rizzoli en Maura Isles, die ook met succes voor televisie is verfilmd.
Tess Gerritsen woont samen met haar man in Maine, Amerika, en haar boeken zijn gepubliceerd in 31 talen. Ze is deze week in Nederland en speciaal voor VrouwenThrillers.nl sprak Carien Touwen met haar in het Ambassadehotel in Amsterdam. Het werd een enorm boeiend en openhartig gesprek over Incendio en haar andere schrijfwerk, maar ook over haar band met Nederland, over kinderen zonder geweten en haar passie voor muziek.
Lees het hele interview hier op Vrouwenthrillers.
This entry was posted in (in het) nieuws, interviews and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *