Interview met Loes den Hollander

Loes den Hollander (1948) schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd van Libelle won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waarachter een ontoombare lading teksten zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze gelijktijdig een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Het lijkt wel of Loes sindsdien niets anders meer doet dan schrijven. In april 2014 verscheen Schijnvertoon, haar zestiende thriller alweer!

Schijnvertoon heeft drie hoofdpersonen die allemaal hun leven willen veranderen. Bert is gescheiden en mag zijn kinderen niet zien. In het ziekenhuis ziet hij een aantrekkelijke verpleegkundige, Sharon, en hij probeert van alles om met haar in contact te komen. Sharon is daarentegen alleen maar bezig met haar relatie met chirurg Vigo en heeft niet in de gaten dat ze zich van alles inbeeldt. Sharons behulpzame collega Annebeth, is in gevecht met haar overgewicht. Alle drie dragen ze een gebeurtenis uit het verleden met zich mee, waardoor ze situaties op een bepaalde manier inkleuren. Maar dan vallen er slachtoffers in hun omgeving en loopt de spanning op. Als lezer denk je te weten wat er aan de hand is, maar dat blijkt niet zo te zijn. Schijnvertoon intrigeert tot op de laatste bladzijde.

Speciaal voor VrouwenThrillers.nl ging ik met Loes in gesprek. Lees hier het hele interview!

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *