Interview met Martijn Knol

9789028425897.pcovr.01.elders.inddMartijn Knol (1973) debuteerde in 2003 met de roman ‘De duiker’. Hij publiceerde sindsdien nog twee romans en is redacteur bij literair tijdschrift Tirade. In november van dit jaar bracht uitgeverij Wereldbibliotheek zijn novelle ‘Elders’ uit, waarin een doorsnee-Nederlands gezin een nazomerweekje in de Italiaanse bergen doorbrengt. ‘s Avonds spelen de jongens in de wei naast het vakantiehuisje. En terwijl zij met hun frisbee met elkaar in contact blijven, houdt de verteller zich ongezien in hun buurt op en lezen wij over de diepste gedachten van dit gezin.

Carien Touwen stelde Martijn Knol namens Hebban Kort een tiental vragen over dit bijzondere verhaal waarin het verlangen om diep door te dringen tot de binnenwereld van iemand anders een grote rol speelt. Lees hier het interview.

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *