Interview met Regula Ysewijn

Speciaal voor Boekenkrant interviewde ik Regula Ysewijn over haar ‘Brits Bakboek’.

Als klein meisje droomde culinair auteur, fotograaf en Bake Off Vlaanderen-jurylid Regula Ysewijn weg bij de tekst van het liedje ‘Witte zwanen, zwarte zwanen’. Het idee om naar Engeland te varen liet haar geen moment meer los. Jaren later resulteert haar liefde voor Groot-Brittannië in een bakboek vol Britse lekkernijen.

Toen ze negen jaar was, gaven haar ouders eindelijk toe aan haar wens en vanaf dat moment werd elke familievakantie in Groot-Brittannië doorgebracht. ‘Iedere reis had een ander cultureel thema en ik voelde mij er gelijk thuis. Ik leerde de taal door de verhalen van Jane Austen en las veel Britse geschiedenisboeken. Ik houd ervan wanneer dingen anders zijn dan in België, ook op culinair gebied. Bijvoorbeeld die kleine plaatselijke bakkerijen met allerlei buns die ik niet kende. Ik wilde alles uitproberen,’ vertelt Ysewijn. Tijdens deze vakanties ontstond haar grote liefde voor de Britse bakcultuur.

Klik HIER om het hele interview te lezen.

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *