Column: jaarwisseling

Mijn maandagcolumn in de Arnhemse Koerier ging over de jaarwisseling.

Vorig jaar was mijn jaarwisseling best beladen. Het was natuurlijk ook geen kleine verandering die ons te wachten stond en voor het eerst in jaren bracht ik oud en nieuw in Nederland door, druk als we waren met dozen inpakken en papierwerk afronden voor onze aanstaande emigratie. 2010 werd ingeluid met een geweldig feest op een bijzondere locatie, omgegeven door vrienden en familie. We toasten op ieders plannen en er werden beschonken beloften gedaan dat we de volgende jaarwisseling met z’n allen in Zuid-Afrika zouden vieren. Het jaar vloog voorbij en voor ik het wist was het 31 december. Echte plannen voor de jaarwisseling hadden we niet gemaakt en dat vond ik niet erg. Het gaf me even de rust om stil te staan bij wat 2010 gebracht had. Want niet alleen wij zijn het afgelopen jaar door een flinke verandering heengegaan, ook bij veel van de anderen was dit het geval. Er zijn verhuizingen geweest, veranderingen in werk- en gezondheidssituatie en er zijn prachtige baby’s geboren die zich op 1 januari nog niet eens aangekondigd hadden. 2010 was een jaar waarin voor iedereen enorm veel gebeurd is. Het was dus niet meer dan logisch dat van die groep alleen wijzelf erin slaagden om de jaarwisseling in Zuid-Afrika door te brengen. Terugdenkend aan de gezelligheid van vorig jaar en vol verwachting uitkijkend naar iets meer rust in de tent dit komende jaar. En natuurlijk hopend dat het dit jaar wel gaat lukken om oud en nieuw weer samen met zo’n gezellige groep te vieren.

© Carien Touwen

This entry was posted in (in het) nieuws, column. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *