Slapen bij de leeuwen…

Deze week ging mijn column in de Arnhemse Koerier over Drakenstein Lion Park.

In Kaapstad en omgeving is enorm veel te doen. Maar als je hier woont, heb je de meeste toeristische dingen natuurlijk wel gezien. Elke week naar Cape Point rijden doet niemand, en alleen de hele sportievelingen beklimmen regelmatig de Tafelberg. Maar de meeste inwoners van deze streek zijn ondernemend dus worden er veel tips uitgewisseld over leuke dingen die je nog meer kunt doen. Zo werden wij door vrienden geattendeerd op een leeuwenpark, een half uur rijden van Kaapstad. Drakenstein Lion Park is echter geen doorsnee park; het is een plek waar leeuwen die een slecht leven hebben gehad worden opgevangen. Ons bezoek werd inderdaad een indrukwekkende ervaring. Alle leeuwen in dit park zijn gered uit malafide circussen in Europa, van de illegale dierenhandel of van een tocht naar een reservaat waar toeristen tegen betaling op ze mogen jagen. Inmiddels wonen er tientallen leeuwen in het park, waarvan een deel zwaar verminkt door het leven gaat doordat ze zo mishandeld werden in hun ‘vorige’ leven. Al deze leeuwen maken geen kans meer in de natuur en krijgen daarom in dit reservaat een goede oude dag. Bij iedere leeuw kun je lezen over zijn geschiedenis; vreselijk wat sommige dieren is aangedaan. Nu hebben ze heerlijk de ruimte en liggen ze in het zonnetje te genieten. Het is in dit park absoluut niet mogelijk om met leeuwen te knuffelen, iets wat veel toeristische plekken in Afrika wel aanbieden. Wat je hier wel kunt doen is tussen de leeuwen slapen. Er is een klein tentenkampje in het park waar je tegen betaling een nacht kunt verblijven. Onze vrienden waren hiervan niet helemaal overtuigd. Want hoe bijzonder het ook was om de hele nacht brullende leeuwen vanuit je tent te horen, het slapen lukte ze niet echt. © Carien Touwen

Meer lezen over het park kun je hier!

This entry was posted in (in het) nieuws, column. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *