Interview met Karl Ove Knausgård

De Noorse auteur Karl Ove Knausgård (1968) publiceerde twee goed ontvangen romans voor hij begon aan de serie waarmee hij in korte tijd een sterrenstatus kreeg. Deze serie van zes romans over zijn eigen privéleven met de gewaagde titel Min Kamp zorgde niet alleen voor veel loftuitingen, maar ook voor veel ophef. Van Vader, het eerste deel van deze serie, verscheen in november de Nederlandse vertaling, veel andere talen zullen de komende maanden volgen.

Vader is een lijvig boek in een zeer gedetailleerde en openhartige schrijfstijl over de relatie van Karl Ove Knausgård met zijn vader. In het eerste deel van het boek lezen we hoe hij zijn jeugd heeft ervaren, in het tweede deel zien we hoe hij samen met zijn broer schoon schip moet maken als hun vader overlijdt.

In Noorwegen werden de eerste vijf titels uit deze serie in het korte bestek van een half jaar uitgegeven, het zesde deel stond op het punt van verschijnen toen ik de auteur sprak, half november in het Metropole Hotel in Brussel. Het hele interview is nu op Ezzulia te lezen!

This entry was posted in interviews and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *