Interview met Zuid-Afrikaanse auteur Deon Meyer

De Zuid-Afrikaan Deon Meyer (1958) is internationaal bestsellerauteur van zeven misdaadthrillers die zich in Zuid-Afrika afspelen. Deon Meyer laat hierin het Zuid-Afrika van na de Apartheid zien. Het boek 13 uur is een perfecte kruising tussen een zenuwslopende thriller en een intelligente misdaadroman. Wanneer een Amerikaanse rugzaktoeriste in Kaapstad verdwijnt en politici in paniek raken over het beschadigde imago van de stad, is er maar één persoon tot wie men zich kan wenden: inspecteur Benny Griessel. Benny heeft slechts dertien uur de tijd om het meisje terug te vinden en zijn eigen carrière te redden. Dertien uur om een complot te ontrafelen dat een bedreiging vormt voor het hele land…
Deon Meyers boeken hebben veel internationale prijzen ontvangen, in onder andere Duitsland, Frankrijk en Zweden, en zijn in 25 talen vertaald. In april verscheen zijn veelgeprezen boek Duivelspiek als promopaperback voor slechts € 7,50. 13 uur ligt deze week in de winkels. Lees hier het interview dat ik met Deon Meyer had voor Ezzulia.

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *