Interview met Lucas Zandberg over Mayling

Van Lucas Zandberg (1977) verscheen onlangs alweer zijn derde historische roman: Mayling. Lucas debuteerde in 2007 met Sisi’s winterlied en in 2010 verscheen zijn tweede roman De laatste maîtresse. Lucas stapte voor Mayling over van uitgeverij Conserve naar de Arbeiderspers omdat hij zijn carrière een nieuwe impuls wilde geven.
Mayling is een meeslepende roman over de ongekend ambitieuze vrouw van de Chinese generaal Chiang Kai-Shek. De opkomst van Mao Zedong brengt haar idealen van een modern, democratisch China echter in gevaar en voor haar roem betaalt ze een hoge prijs. Lucas Zandberg dook diep in haar uiterst lange leven en kleurde haar verhaal op prachtige wijze in.

“Shakespeare bewees in zijn tragedies al hoe belangrijk het is om de toeschouwer af en toe te laten lachen.”
Lees hier het interview dat ik met hem had voor Ezzulia.

This entry was posted in interviews and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *