Interview met Victor Meijer op Ezzulia

SnoepreisIn een tijd zonder internet en mobiele telefoons wordt de tienjarige Boris door zijn moeder ontvoerd naar Spanje. Ze noemt zijn vader, die de voogdij van de jongen heeft, een klootzak en een halve moordenaar. Boris wordt meegenomen op een lange, onbezonnen vluchtreis door het thuisland van zijn moeder. De jongen zoekt houvast in wilde fantasie├źn en dagdromen over zijn vader, en ontwikkelt een hallucinante verslaving aan snoep en chocola. Het verhaal van deze vlucht is te lezen in Snoepreis, de tweede roman van Victor Meijer. Victor Meijer debuteerde in 2008 met Miskend talent en schreef eerder toneelstukken en gedichten en illustreerde ook kinderboeken. Snoepreis is gebaseerd op Victors eigen ervaringen; hij werd als kind door zijn moeder onrechtmatig meegenomen naar Spanje.

Lees hier het interview dat ik met Victor Meijer had voor Ezzulia.

This entry was posted in interviews and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *