Oud nieuws

Gisteren treinde ik vanuit Nederland terug naar Brussel. De route die ik af te leggen had bedroeg meer dan drie uur en ook al had ik genoeg leesvoer bij me en is er gratis wifi in de trein, een gratis krantje is altijd welkom. Ik vond een Metro en zat hier al snel verbaasd in te bladeren. Ik had me niet eerder gerealiseerd dat gedrukt nieuws zo oud kon zijn; vrijwel alles wat in de krant stond had ik het afgelopen weekend al online gelezen. Bij het dichtslaan van de krant snapte ik pas waarom het nieuws zo oud was: de krant, die er nog heel netjes uitzag, bleek van maandag 2 december te zijn. Grinnikend legde ik de krant opzij.

In Roosendaal bleek de internationale trein naar Brussel zomaar (zonder opgaaf van redenen) niet te gaan en mocht ik lange tijd wachten op de boemel naar Antwerpen. Altijd fijn zo’n extra uurtje bibberen op een kil station met daarna als bonus korte bezoekjes aan prachtige stationnetjes met exotische namen als Kijkuit, Kalmthout en Wildert. Verkleumd nam ik plaats in het boemeltreintje, op een bankje waar een krant lag: de Belgische editie van Metro. Opmerkelijk genoeg trof ik in deze krant precies hetzelfde nieuws aan als in de Nederlandse Metro die ik eerder op mijn reis gelezen had. Nog voor ik mijn hersenen toestond de gedachte ‘in België lopen ze wel vaker wat achter’ te denken gleed mijn oog naar de datum. Nou ja! Ook deze krant was van twee december. Toeval of niet, de overeenkomst tussen de Belgische en Nederlandse spoorwegen was snel gevonden: ik weet nu hoe frequent er in de treinen wordt schoongemaakt…

(c) Carien Touwen 2013

This entry was posted in column, nieuwe blogs, persoonlijk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *