Interview met Michael Berg

Michael Berg won eerder dit jaar de Gouden Strop voor Nacht in Parijs, zijn vijfde boek. Een mooie beloning voor de auteur die sinds 2008 flink aan de weg timmert in thrillerland. Berg stopte in 2004 met zijn werk als radiomaker en verhuisde naar het zuiden van Frankrijk om helemaal iets anders te gaan doen. In 2007 stortte hij zich op het schrijven: geen verkeerde keuze mogen we wel zeggen. 

In Nacht in Parijs treffen we Chantal Zwart, die we kennen uit drie andere thrillers van Michael Berg, in Parijs aan. Ze is dankzij een erfenis verhuisd en geniet van de vrijheid als freelance journaliste. Midden in de nacht krijgt ze een vreemd telefoontje een vage bekende uit Nederland. De jonge vrouw heeft zich in Parijs laten oppikken door een aantrekkelijke Fransman, maar de man is in bed onder haar handen doodgegaan. In paniek heeft ze het op een lopen gezet. Chantal ontdekt dat het gaat om een bekende Franse politicus en gaat op onderzoek uit. Dit is het begin van een heftige zoektocht naar de waarheid waarbij Chantal belandt in een wirwar van politieke machtspelletjes, familiegeheimen en keiharde criminaliteit.

Speciaal voor Vrouwenthrillers sprak Carien Touwen deze maand met Michael Berg, nu de rust in zijn leven een beetje is teruggekeerd en hij kan terugkijken op een uitzonderlijk goed 2013.

Lees hier het hele interview!

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *