Interview met Carla de Jong

Thrillerauteur Carla de Jong studeerde Nederlands en sociale wetenschappen en werkte in het bedrijfsleven en de gezondheidszorg. In 2009 debuteerde zij met In retraite, nog datzelfde jaar volgde Serpent. In de jaren daarna volgden Outcast en Gebroken wit.
In februari van dit jaar verscheen haar vijfde boek De ingreep, evenals Serpent een medische thriller.
Carla de Jong is goed bekend met de ziekenhuiswereld en dat is te merken in De ingreep. Het boek gaat over psychologe Mensje Kramer, die een baan aangeboden krijgt in het managementteam van het ziekenhuis waar ze net zelf een ingrijpende operatie heeft ondergaan. Uit haar rechterborst is een tumor weggehaald, met een groot litteken en gevoelens van onzekerheid tot gevolg. De baan levert echter al snel meer spanning op dan ze had voorzien. Haar manager spaart niets en niemand in haar pogingen het ziekenhuis te verjongen. De vreemde arts die Mensje zo goed geholpen heeft is haar belangrijkste doelwit. Dan wordt er onderaan een trap een lijk gevonden. Was het een ongeluk of was het moord?
De ingreep is een goed in elkaar gezette thriller met meerdere perspectieven. De Jong geeft hiermee de verschillende karakters kleur en maakt het verhaal zowel boeiend als spannend. Speciaal voor Vrouwenthrillers ging Carien Touwen in gesprek met Carla de Jong. 
Lees hier het interview dat ik met haar had.
This entry was posted in (in het) nieuws, interviews. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *