Azra 3.2 Eenzaamheid

Op 12 april is de nieuwste editie van Azra Magazine alweer verschenen. Het thema van deze keer is ‘eenzaamheid’. omslag Azra3.2

Eenzaamheid. Een mooier beeld dan de vuurtoren is er niet. Eenzaam en verlaten, maar tegelijk een mogelijke redder in nood. Maar wat is een baken in de nacht als niemand het ziet staan? Hoe lang blijft een licht schijnen als het nooit wordt opgemerkt?
Een makkelijk thema is het niet. Het zet aan het denken over onszelf en onze medemens. Eenzaamheid zorgt voor verhalen die raken, diep, en soms pijnlijk herkenbaar zijn. Het openingsverhaal van Lucas Zandberg is daar een goed voorbeeld van: hoe vreselijk is het dat zoiets echt gebeurt?
Maar eenzaamheid uit zich ook op andere manieren: roepen om aandacht, overwerken, drugsgebruik of het afstoten van mensen die te dichtbij komen. U vindt het allemaal terug in de zeven prachtige verhalen van dit nummer.
Het interview is deze keer met Lisette van de Heg, auteur van het actieboek van de Week van het Christelijke Boek. Het dagboek van een schrijver is deze keer van Wanda Bommer, wiens vierde roman afgelopen maand verscheen. Ze beschrijft in openhartige woorden hoe de geboorte van haar boek aanvoelde.

Klik hier om meer te lezen over de inhoud van dit nummer of om te bestellen. Er staat deze keer ook een gloednieuw verhaal van mij in!

This entry was posted in (in het) nieuws, Azra Magazine, interviews. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *