De vierde Azra Magazine van 2014 is er

Afgelopen zaterdag verscheen Azra Magazine 3.4 met het thema Werkelijk waar. Het is weer een bijzondere editie geworden en ik ben er trots op. Voor de cover is een foto van een vervallen fresco in een Griekse kerk gebruikt.2014-10-10 15.02.45

Op de website van Azra Magazine valt het volgende te lezen over de inhoud:
Dit nummer heeft als thema ‘werkelijk waar’. En mocht u nu denken dat het aan non-fictie gewijd is: dat is niet zo. Het gaat ons in deze Azra over het waarheidsgehalte in fictie. De verhalen in dit nummer leggen elk hun waarheid bloot – of stellen die juist ter discussie. Jonas Bruyneel verhaalt met zijn Herinneringen uit Neuschwabenland over een bijzondere locatie die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog ontstond. Kunt u er de grens tussen waarheid en verzinsel in trekken? In Kruispunt vertelt Mel Hartman over de waarheid van een oude vrouw na een zwaar ongeluk. Leeft u zich in in deze vrouw. Ik waarschuw u: het wordt intens.

Maar er is meer. Want in deze Azra maakt u ook kennis met onze nieuwe columniste, Marjan Brouwers. Zij schrijft over haar dilemma’s als een freelancer op tekstgebied. En er is ook een artikel opgenomen dat ingaat op een stroming in de literatuur die ‘magisch realisme’ heet. Stichting KunstGein uit Nieuwegein organiseerde op 11 oktober een bijeenkomst daarover, met als titel, inderdaad, ‘Werkelijk waar?’ Magisch realisme brengt samen wat in eerste instantie tegenpolen lijken: magie en realisme. Lees erover, lees dan het korte verhaal Kluizenaar van Leo Elsinger, en vraagt u zich af of de werkelijkheid om ons heen niet altijd een magische gloed heeft. Zoals een schrijver me eens verbaasd vroeg: “Magisch realisme? Is dat niet dubbelop?”
Nee, het wordt niet te magisch. U heeft nog altijd deze Azra om u aan vast te houden. Maar het is zeker niet erg om u mee te laten voeren in de wereld van magie en werkelijkheid, van waarheid en fictie, die zich bladzij na bladzij aan u ontvouwt.
Geniet!

Klik hier om de volledige inhoudsopgave van Azra Magazine 3.4 te zien en/of dit nummer te bestellen.

This entry was posted in (in het) nieuws, Azra Magazine. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *