Interview met J.B. Matto

‘De mens is het minst gelukte onderdeel van de schepping. Maar misschien kan dat hersteld worden.’ De flaptekst van de novelle ‘De spons in ons’ intrigeert. Speciaal voor Hebban Kort ging Carien Touwen in gesprek met J.B. Matto, de auteur van dit bijzondere boekje. jbmatto_cover

J.B. Matto is docent visuele taalkunde aan de Merz Akademie te Stuttgart. Hij schreef reisreportages, artikelen, blogs en interviews voor o.a. Trouw en Die Zeit. In 2012 verscheen van hem de roman ‘Nieuwe Chinese plantenkunde’.
In november 2014 bracht de wereldbibliotheek een novelle uit van de auteur met de titel ‘De spons in ons’. Het verhaal gaat over een groep wetenschappers die bij Bonaire op zoek zijn naar een nieuwe sponssoort. De verteller, die in een duikboot met hen mee afdaalt in de diepte, vraagt zich af waarom er zoveel in ons leven mislukt en waarom ons lichaam keer op keer faalt. Hij ontdekt dat de spons in ons talrijke mogelijkheden biedt om als mens opnieuw te beginnen.

Lees het interview hier op Hebban Kort.

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *