Azra Magazine 4.1 ‘De toekomst’ is nu verkrijgbaar

Azra41coverEen gloednieuw jaar is zojuist begonnen en daarmee ook de tijd van plannen en goede voornemens maken. Het is dan ook geen toeval dat deze editie van Azra Magazine in het teken van de toekomst staat.
‘De toekomst’ was tevens het thema van de  schrijfwedstrijd die we vorig jaar uitschreven en in dit nummer staan de acht verhalen die de shortlist haalden.
We trappen af met het winnende verhaal van de wedstrijd: Het lot van Tiara van de Belgische schrijfster Regine Ryckoort. Dit verhaal wordt verteld vanuit een ongebruikelijk perspectief en zal naar ons idee iedere lezer raken.
Maar ook de andere zeven verhalen mogen er zijn. Het sfeervolle streekverhaal Als de Margrietjes bloeien neemt je mee naar België in de Tweede Wereldoorlog en in De mot zit je plots in een flink veranderde tijd in Rusland. A whiter shade of pale  blijft in deze tijd en zet je aan het denken over ouder worden en de gevolgen hiervan.

Naast de acht verhalen staat er in deze Azra ook een aantal zeer interessante artikelen. Het juryrapport bijvoorbeeld geeft open en eerlijk weer wat er in die eerste fase gebeurt als juryleden 139 verhalen onder ogen krijgen.
Jurylid Marjet Maks licht in haar artikel het belang van proeflezers toe. Carien Touwen interviewde de eigenaar van boekhandel ‘Het Colofon’ in Arnhem en LeoArie Elsenaar schreef een artikel over ‘de toekomstroman’.
Het dagboek van een schrijver is deze keer van de Vlaming Tom Thys, die recent
debuteerde met een verhalenbundel. En Lucas Zandberg laat ons weten wat hij de afgelopen maanden las en gaf zijn oordeel over deze boeken. Kortom, een boordevol
nummer. We wensen jullie veel leesplezier!

Klik hier voor de volledige inhoudsopgave en/ of om dit nummer te bestellen.

This entry was posted in (in het) nieuws, Azra Magazine. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *