Interview met Linda Jansma

Linda Jansma (1967) schrijft verhalen sinds haar kinderjaren. Op haar twaalfde al stuurde ze een eerste manuscript naar een uitgeverij. In 2009 veroverde ze een vijfde plaats bij de schrijfwedstrijd Beste Manuscript, waarna het niet lang meer duurde voor ze debuteerde met de thriller Caleidoscoop (2010). Met dit boek won ze de Schaduwprijs 2011, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut. Sindsdien werkt ze op volle kracht om een groot oeuvre neer te zetten. Vijf jaar later ligt met Verbroken namelijk al haar zevende boek in de winkel en ondertussen schrijft ze aan thriller nummer acht. In Verbroken draait het om Mara de Wolff, die als ethisch hacker de opdracht krijgt het netwerk van een mediabedrijf te testen op veiligheidsrisico’s. Het duurt niet lang voordat ze informatie onder ogen krijgt die niet alleen het bedrijf, maar ook haarzelf ernstig in gevaar brengt. Ze ontdekt dat iemand werkt aan een gruwelijk plan dat duizenden mensen het leven kan kosten en waarvan de gevolgen heel Nederland zullen treffen. Wederom levert Jansma een thriller vol actuele thema’s. Reden genoeg om eens goed met haar in gesprek te gaan voor Vrouwenthrillers. Lees hier het hele interview. 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *