Interview met Elvin Post

Begin 2015 verscheen de langverwachte vijfde literaire thriller van Elvin Post: Dame blanche. De auteur ging door een periode van grote verandering in zijn persoonlijke leven waardoor het lange tijd niet wilde vlotten met dit boek. Vreemd genoeg heeft Elvin de afgelopen jaren meer dan ooit geschreven, maar was hij simpelweg niet tevreden met wat hij op papier zette. Honderden pagina’s gingen de prullenbak in. Vijf jaar na zijn vorige boek Roomservice, waarmee hij de Diamanten Kogel won, lag Dame Blanche eindelijk in de winkel. Dame blanche is een wat komische thriller over Jane, een bekende televisie-kok. Jane is niet blij met waar ze in het leven staat, maar doet er weinig aan. Wat dat betreft is ze het tegenovergestelde van stalker Jerry, een beroepscrimineel die na een tijd in de gevangenis weer op vrije voeten is en heilig gelooft in het boek De kracht van opbouwende gedachten. Hij wordt verliefd op Jane en is vastbesloten om haar te laten inzien dat ze samen horen te zijn, maakt niet uit op welke manier. Tezamen zorgen deze personages voor een intrigerend verhaal, een bijzonder kijkje in twee heel verschillende werelden en goed gedoseerde zwarte humor.
Speciaal voor Vrouwenthrillers zocht Carien Touwen de schrijver op in zijn stad Rotterdam en ondervroeg hem over de lange weg naar Dame blanche, zijn liefde voor Amerika en zijn manier van schrijven. Tijdens het gesprek viel vooral op dat de periode van verandering ervoor gezorgd heeft dat de auteur een stuk beter in zijn vel zit. Elvin voelt zich een ander mens, denkt meer na en staat anders in het leven dan voorheen.

Lees het hele interview HIER op Vrouwenthrillers.nl.

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *