Hebban interview: Niels van Droogenbroeck

Niels Van Droogenbroeck: ‘Het is toch logisch dat je inspiratie uit jezelf en je omgeving haalt?’

Limonade met pulp’ is het debuut van de 31-jarige Niels Van Droogenbroeck. In zijn boek maken we kennis met twee hoofdpersonen: een gedemotiveerde student, die al zijn tijd stopt in het schrijven van een boek, en zijn hoofdpersonage Pablo, een man die alles kwijtraakt en zich van het ene avontuur in het andere stort. Namens Hebban sprak Carien Touwen met de kersverse debutant voor zijn allereerste interview.

Niels Van Droogenbroeck werkt sinds 2014 als televisie-redacteur. Sinds 2020 schrijft hij mee aan entertainmentprogramma’s voor een breed publiek bij commerciële zender VTM. Ondertussen werkte hij bijna acht jaar lang aan Limonade met pulp, een roman met een bijzondere opbouw waarin de lezer steeds van perspectief wisselt tussen hoofdpersoon Pablo en de gedachtewereld van zijn bedenker, een schrijver die wanhopig probeert een boek te schrijven.

Lees het hele interview HIER OP HEBBAN.

This entry was posted in interviews and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *