Hebban Interview: Emmanuel Waegemans: ‘Je kan Tsjaikovski toch niet cancelen?’

Emmanuel Waegemans: ‘Je kan Tsjaikovski toch niet cancelen?’

In deze tijden een boek uitbrengen met de provocerende titel ‘De Russische Krim’ lijkt niet voor de hand liggend. Toch ligt dit opvallende rode boek sinds begin mei in de winkels. Auteur Emmanuel Waegemans is verheugd dat het eindelijk zo ver is, de tekst van het boek is namelijk al klaar sinds eind 2019. Namens Hebban.nl interviewde Carien Touwen de auteur.

Het rijk geïllustreerde boek beschrijft de geschiedenis van de Krim, een schiereiland in de Zwarte Zee. Een plek waarover je vaak leest dat het erg mooi is, maar waar ik eigenlijk niet zoveel van weet. Het blijkt een kleurrijke geschiedenis te hebben, waarin vele volken hun stempel probeerden te drukken op het gebied. In 1954 droeg Chroesjtsjov de Krim namens Rusland over aan Oekraïne. Zestig jaar later (in 2014) werd het door Poetin geannexeerd, een gebeurtenis die internationaal relatief weinig aandacht kreeg, zeker in vergelijking met de oorlog die zich nu op het Oekraïense grondgebied afspeelt.

Met een flinke stapel vragen ging ik naar Antwerpen waar ik auteur en voormalig hoogleraar Russische literatuur en cultuur Emmanuel Waegemans ontmoet op het kantoor van Standaard Uitgevers in Antwerpen.

Lees het hele interview HIER OP HEBBAN.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *