Recensie van ‘De Meisjes’ van Annet Schaap

Recensie van ‘De Meisjes’ van Annet Schaap

Zeven bekende sprookjes in een eigenwijs nieuw jasje

Door Carien Touwen

Bekende sprookjes die al honderden jaren opnieuw worden verteld, kun je die nog een origineel jasje aantrekken? Je zou denken dat het moeilijk is, maar Annet Schaap bewijst het tegendeel. Schijnbaar moeiteloos maakt ze in ‘De Meisjes’ van zeven sprookjes die we allemaal goed kennen, prachtige nieuwe verhalen die intrigeren vanaf de eerste alinea.

Alle sprookjes gaan over meisjes. Ze beginnen niet met ‘er was eens’, maar altijd met een meisje. Soms lijkt de eerste zin erg op wat we al kennen; een meisje dat aan het spinnen is, een meisje dat borduurt in een torenkamer of een meisje dat dankbaar is dat een kikker haar gouden bal uit de vijver heeft gehaald. Maar al snel wordt duidelijk dat het anders zal gaan dan verwacht. De kikker wordt maar geen prins, hoe vaak het meisje hem ook kust. Ze hebben het heel gezellig, maar het meisje vraagt zich af of er niks beters is. Ze trekt de wereld in en ontdekt wat er belangrijk is.

Lees verder op Het Korte Verhaal.

This entry was posted in (in het) nieuws, publicaties and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *