Hebban interviewt tweevoudig Thrillerprijs-winnaar Anya Niewierra

Hebban interviewt tweevoudig Thrillerprijs-winnaar Anya Niewierra

Gisteren werden de nominaties bekendgemaakt voor de NS Publieksprijs 2023 en op die lijst treffen we de thriller ‘De Camino’ van Anya Niewierra aan, Hebban Favoriet van 2021, winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2022 en een van de boeken met de meeste 5*-waarderingen op Hebban. Carien Touwen interviewde de blij verraste auteur namens Hebban.nl.

Anya, van harte gefeliciteerd met deze mooie nominatie. Wat ging er door je heen toen je het nieuws kreeg?

Het is nog niet helemaal ingedaald. Toen ik met schrijven begon had ik me nooit kunnen voorstellen dat ik op zo’n grote nominatielijst terecht zou komen. Het voelt heel raar en ik weet niet waarom. Ik denk dat het komt omdat mijn leven naast het schrijven zo intensief is, dat ik nauwelijks de rituelen uit de schrijverswereld volg, zoals de prijzen en awards. Dat zit in een andere kamer. Je moet het eigenlijk zo zien dat mijn normale job voor Visit Zuid-Limburg de woonkamer is en dat ik voor het schrijven naar een zolderkamer ga, redelijk letterlijk zelfs, en dat ik om iets uit die wereld toe te laten eerst het deurtje van die zolderkamer moet openen. Mijn dagelijkse leven draait vooral om de VVV en het toerisme, maar ik hoor steeds meer geluiden uit die zolderkamer.

Maar een echte verrassing kan het toch niet zijn? Je hebt al twee keer de Hebban Thrillerprijs gewonnen en meer dan 100.000 exemplaren verkocht van De Camino …

Het gaat zelfs al richting de 150.000 heb ik begrepen! Dat zijn astronomische aantallen, maar toch, het komt niet zo bij me binnen. Het blijft een geluid op die zolderkamer. Ik ben nu in ons huis in de Pyreneeën, maar heb vanochtend nog een belangrijke meeting van de VVV voorbereid en dan zit ik nu in een interview met jou. Dat is echt schakelen.

Lees het hele interview HIER OP HEBBAN.

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *