Recensie verhalenbundel ‘De toekomst is van ons’ van Samuel Hanegreefs

Recensie verhalenbundel ‘De toekomst is van ons’ van Samuel Hanegreefs

Eerlijke klimaatverhalen die aanzetten tot hoop en actie

Door Carien Touwen

Het gaat niet goed met het klimaat, dat lezen we overal dankzij de vele nieuwsberichten over extreme weeromstandigheden, overstromingen en bosbranden. En we maken het ook steeds dichter bij huis mee: de vele regen en de hoge waterstanden zorgen in Nederland en België voor flinke overlast. De verhalenbundel ‘De toekomst is van ons’ van journalist Samuel Hanegreefs laat in korte verhalen zien wat er gaande is in de wereld door de klimaatverandering.  De flaptekst intrigeert meteen: ‘Toch mogen we optimistisch zijn. Want jongeren over de hele wereld nemen het heft in handen.’ Dat klinkt als de verhalen die ik wil lezen, hoopgevend, over hoe het anders kan.

Lees verder op Het Korte Verhaal.

This entry was posted in publicaties and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *