Hebban interview met Karen Swan

Internationaal bestsellerauteur Karen Swan schreef al ruim 25 romans en brengt ieder jaar twee nieuwe boeken uit. De Britse auteur staat bekend om romans vol spanning en romantiek, die telkens op andere locaties plaatsvinden. Daarnaast werkt ze aan haar eerste serie. Karen Swan was onlangs in Amsterdam en Carien Touwen sprak namens Hebban met haar over haar schrijfcarrière, de ‘Wilde eiland’-serie en haar nieuwste boek ‘De Oostenrijkse verleiding’.

Twee boeken per jaar, dat lijkt me hard werken! Hoe doe je dat?

Ieder jaar verschijnt er een op zichzelf staand boek voor kerst, dat is een traditie die ik zelf gestart ben en waar mijn lezers op rekenen. Daarnaast werk ik nu aan de serie ‘Het wilde eiland’. Voor ik begin aan een nieuw boek, denk ik een maand na over het verhaal en doe ik onderzoek. Deze fase overlapt altijd met de promotie van het boek dat net uit is en met het redigeren van het volgende boek dat naar de drukker moet. Twee keer per jaar heb ik zo’n drukke maand waarin ik bezig ben met drie boeken tegelijk. Nu ik aan een serie werk, is dit ritme wel lastig, want ik moet na het schrijven van een boek over St Kilda eerst iets totaal anders schrijven. Als ik alleen aan St Kilda kon werken zou ik de hele reeks in twee jaar klaar hebben.

Maar doe je dat jezelf niet aan, door twee boeken per jaar te willen schrijven?

Haha, jazeker. En ik kan dit ook niet eeuwig volhouden. Maar mijn trouwe lezers zijn bij me terechtgekomen door het kerstboek dat ik ieder jaar schrijf en ik wil die loyaliteit belonen. Ergens in de toekomst moet er iets veranderen, want dit ritme is niet vol te houden, maar voor nu moet en wil ik gewoon doorgaan.

Lees het hele interview HIER OP HEBBAN.

This entry was posted in interviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *