Interview met Svea Ersson

Zonder Lisa is alweer het derde boek van Nederlandse auteur Svea Ersson. Haar bijzondere achternaam dankt ze aan haar opa, een Zweedse zeeman die met een Nederlands meisje trouwde. Svea schreef op haar zestiende haar eerste boek al, maar ging pas serieus met schrijven aan de slag naar aanleiding van enkele schrijfwedstrijden. Ze deed het hierin goed; ze kreeg een eervolle nominatie, een gesprek bij een beginnende uitgever en vervolgens won ze de wedstrijd van Verbum Crime.

De dag dat Ilse Karman van Verbum Crime (nu De Crime Compagnie) belde om te zeggen dat ze de winnares was, kon ze haar geluk niet op. Dit resulteerde in Svea’s eerste thriller Alleen Eva, die in augustus 2009 verscheen. In juli 2010 kwam Svea’s tweede thriller Voor altijd Isa uit en nu dus Zonder Lisa, waarin Eva de nachtmerrie van iedere ouder meemaakt: haar dochtertje verdwijnt.

Lees het hele interview dat ik met Svea had op Ezzulia!

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *