Interview met Jeanine Erades

Op Ezzulia is vandaag mijn interview met Jeanine Erades gepubliceerd. Jeanine Erades (1968) debuteerde in september met de vuistdikke roman Duivelsblauw. Deze schitterende historische roman gaat over de jonge Sophie die opgroeit in het rijke zestiende-eeuwse Toulouse waar uitsluitend mannen het voor het zeggen hebben. Haar strenge vader, een succesvolle handelaar in blauwe verfstof, heeft maar weinig oog voor zijn gezin. Sophie is behoorlijk eigenwijs voor die tijd en komt in opstand tegen de door haar vader geplande uithuwelijking. Haar vader reageert woest en verbant haar zonder pardon uit het gezin.

Duivelsblauw is een roman die intrigeert vanaf de eerste bladzijde en maar met veel moeite is weg te leggen. Carien Touwen ondervroeg Jeanine Erades, die in het dagelijks leven juriste is, over haar debuut en de lange weg die zij heeft afgelegd om dit boek te voltooien. Lees hier het hele interview!

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *