Interview met Anja Feliers op Crimezone

Vlaamse thrillerauteur Anja Feliers (1971) is een drukbezette vrouw. Als het me eindelijk lukt haar te spreken vertelt ze meteen heel enthousiast over het volgende boek waar ze aan werkt; de reden dat ze zo druk is. Vorig jaar verscheen bij uitgeverij Manteau haar negende boek, de thriller Laat me los. Deze derde thriller van haar hand mag met recht een vrouwenthriller worden genoemd. Psychologe Kathleen wordt door haar vriendin gevraagd om haar man te helpen, die lijdt aan een angstpsychose. Al snel blijkt dat hij er een zwaar geheim uit het verleden op zijn geweten rust.

Door Carien Touwen

DRUK
Voor Laat me los maar ter sprake kan komen, vertelt Anja eerst over haar volgende boek. Dat moet half juni worden ingeleverd zodat het in september kan verschijnen. Iedereen in haar huis is een tijdje ziek geweest waardoor ze een flinke achterstand in haar planning heeft opgelopen. Het is Anja’s planning om de komende maanden elke week zo’n 8500 woorden te schrijven aan haar nieuwe thriller. Voor het boek zelf gaat ze uit van een eerste basisidee en daar duikt ze vervolgens dieper in om te kijken wat ze er allemaal mee kan. Hier neemt ze echt de tijd voor zodat het idee beter en beter kan worden.

Het echte einde van haar boeken staat nog niet vast als ze begint te schrijven. Anja weet dan al wel wie het gedaan heeft, waarom en hoe. Dat zijn voor haar de belangrijkste vragen. Maar hoe het einde van het verhaal precies zal verlopen, dat merkt ze pas bij het schrijven zelf. Personages doen dingen die bij hen passen en soms ook wordt Anja daarin verrast als ze het overnemen en dingen doen die ze niet verwacht of gepland had.

Lees de rest van mijn interview met Anja Feliers hier op Crimezone.nl.

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *