Hebban Kort

hebbankortVanaf deze maand is Hebban Kort in de lucht en ben ik verantwoordelijk voor de redactie van deze bijzondere plek op het internet. Hebban Kort is de portal voor liefhebbers van het korte verhaal. Op deze plek word je op de hoogte gehouden van alles wat met korte verhalen en verhalenbundels te maken heeft. Het korte verhaal is in Engelstalige landen erg populair en kan in Nederland en Vlaanderen op steeds meer serieuze aandacht rekenen. Een oorzaak hiervan zou kunnen liggen in het feit dat mensen steeds minder tijd hebben (of nemen) om te lezen. Een kort verhaal is ideaal als tussendoortje of tijdens een wachtmoment.

Korte verhalen beslaan alle genres; van spanning tot chicklit, van fantasy tot literatuur. Vaak zijn korte verhalen genre-overschrijdend en kunnen ze in meerdere genres worden geplaatst. Alleen daarom al zijn ze ideaal voor lezers die eens een uitstapje durven te maken naar een genre waarin ze minder bekend zijn. Een ding is zeker: het korte verhaal is een blijvertje in de letterenwereld. Dus doe mij een groot plezier en volg Hebban Kort. Inloggen kan heel gemakkelijk via Facebook of een snel aangemaakte account.

 

This entry was posted in (in het) nieuws, persoonlijk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *