Interviews over de nieuwe Hercule Poirot

Op 8 september verscheen in ruim 50 landen tegelijk de nieuwe Agatha Christie: ‘De Monogram Moorden’. Het boek werd geschreven door de internationale bestsellerauteur Sophie Hannah. 39 jaar geleden verscheen het laatste boek van de hand van Agatha Christie (1890 – 1976). Voor het eerst heeft haar familie toestemming gegeven voor het publiceren van een nieuw verhaal met een van de wereldberoemde Agatha Christie-personages. monogrammoordenBB

‘De Monogram Moorden’ speelt zich af in 1929. Poirots avondmaal in een Londens etablissement wordt verstoord als een opgejaagde, jonge vrouw hem toevertrouwt dat iemand op het punt staat haar te vermoorden. Ze is doodsbang, maar zegt dat het recht zal zegevieren als ze dood is, en ze smeekt Poirot geen onderzoek te verrichten mocht ze sterven. Later die nacht worden drie mensen dood aangetroffen in een Londens hotel. De moordenaar heeft drie sinistere aanwijzingen achtergelaten: een manchetknoop met monogram in de mond van elk slachtoffer. Hercule Poirot ziet direct een verband met het verhaal dat de jonge vrouw hem vertelde en gaat aan de slag om de moorden op te lossen.

Sophie Hannah bracht een bliksembezoek aan Antwerpen samen met niemand minder dan Mathew Prichard, de kleinzoon van Agatha Christie. Ze werden live geïnterviewd op de Antwerpse Boekenbeurs en schoven ook aan voor een interview met Hebban. Carien Touwen reisde voor Hebban Crimezone af naar Antwerpen en sprak achtereenvolgens met hen beiden, net nadat ze aangekomen waren uit Groot-Brittannië. Ze waren een beetje verreisd omdat de treinreis van Londen naar Brussel (twee uur) net zo lang had geduurd als het autoritje van Brussel naar Antwerpen. De Belgische vrijdagmiddagfiles kunnen stevig zijn, zo blijkt maar weer. Desondanks vonden ze het allebei leuk om in België te zijn, het land waar Hercule Poirot geboren is.

Lees het interview met Sophie Hannah hier op Hebban Crimezone.

Nadat ik Sophie Hannah had gesproken ging ik ook nog kort in gesprek met de kleinzoon van Agatha Christie. Lees dit interview ook op Hebban Crimezone.

 

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *