Interview Griet op de Beeck

Vorige maand had ik de eer om namens Boekenkrant met Griet Op de Beeck te spreken over het Boekenweekgeschenk dat ze geschreven heeft voor de Boekenweek die momenteel aan de gang is.

Ik ontmoet Griet Op de Beeck in een café in haar woonplaats Gent. Ze heeft haar hardloopkleren al aan, ondanks de regen is ze van plan haar geplande rondje meteen na ons gesprek te beginnen. Maar eerst vertelt ze honderduit over het Boekenweekgeschenk dat ze dit jaar schreef: Gezien de feiten.

Door Carien Touwen

Wat een eer, jij mocht dit jaar het Boekenweekgeschenk schrijven. Had je dat ooit verwacht?
‘Ik was door de CPNB uitgenodigd voor een etentje in Antwerpen. Je weet dat ze geen honderd vragen kunnen stellen, maar ik kon mij ook niet voorstellen dat het over het Boekenweekgeschenk zou gaan, zes jaar na mijn debuut. Het is bijzonder als die eer je te beurt valt, maar ik was ervan overtuigd dat het over een ander project zou gaan. Er schijnen schrijvers te zijn die al jaren een idee klaar hebben liggen, mochten ze ooit gevraagd worden, maar ik had dit echt niet zien aankomen.’

Lees het hele interview HIER op de website van Boekenkrant.

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews, publicaties and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *