Interview met London Loy voor Boekenkrant

London Loy werkt als chef-kok in het Rotterdamse restaurant The Ballroom, kookt één keer per week in Koffietijd! en maakte furore bij tv-programma’s zoals Dance Dance DanceFood Truck Challenge en Topchef Academy. Als kers op de taart verscheen in mei zijn eerste kookboek: Mijn recepten.Van appeltaart tot saotosoep.Voor de Boekenkrantbelde ik met deze ‘happy chef’.  

Door Carien Touwen 

London Loy was als kind niet gemakkelijk. Hij had een moeilijke jeugd en een zeer strenge vader. Zijn moeder hield hem veel bij zich in de keuken, waar hij al snel interesse toonde voor de verschillende smaken en geuren van alle ingrediënten. Zin in school had hij nooit en alleen voor gym kreeg hij hoge cijfers. Maar toen kwam de dag waarop hij appeltaart moest maken bij de kookles. Blijkbaar deed hij dat goed want hij kreeg een negen en opeens realiseerde Loy zich dat hij iets kon. Hij vond de weg naar de koksschool en daarmee opende zich een mooie carrière. 

Het hele interview is HIER te lezen.

This entry was posted in interviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *