Recensie verhalenbundel ‘Let goed op’ Jason Reynolds

Recensie verhalenbundel ‘Let goed op’ Jason Reynolds

Tien keer raak

Door Carien Touwen

Tien kinderen uit dezelfde klas, allemaal met hun eigen zorgen en gedachten. In de tien verhalen in Let goed op volgen we ze, ieder op hun eigen weg van school naar huis. Het concept lijkt simpel, maar zo eenvoudig is het niet om tien verschillende situaties te creëren die zowel de routine van het elke-dag-naar-huis-lopen bevat, als een verrassend inzicht in het leven van de hoofdpersonen.  Jason Reynolds doet het. Ieder verhaal klopt en ieder verhaal raakt.

Amerikaans auteur Jason Reynolds (1983) las zijn eerste boek pas uit toen hij zeventien was. Hij kwam maar weinig verhalen tegen waarin hij zichzelf herkende. Met zijn boeken wil hij daar verandering in brengen. Hij publiceerde al een ruim tiental jeugdboeken en werd in 2020 benoemd tot Amerikaans ambassadeur voor jeugdliteratuur. Deze maand won Let goed op (Look both ways) de prestigieuze Britse Carnegie Medal voor jeugdliteratuur.

Lees verder op Het Korte Verhaal

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *