Gemist

Mijn Zuid-Afrika column in de Arnhemse Koerier van deze week gaat over Nederland…

Ik ben momenteel even in Nederland. Het eerste dat iedereen me vraagt is: wat heb je nou het meest gemist? Natuurlijk kom ik best veel dingen tegen die ik gemist heb, maar er zijn ook dingen die ik niet heb gemist. Laat ik beginnen met de trein. Aan de ene kant heb ik het wel gemist dat ik in Zuid-Afrika niet zomaar in het OV kan stappen en zelf overal naartoe kan. De fiets en het OV geven Nederlanders een enorme onafhankelijkheid. Maar toen ik donderdag bevroren en doorweekt was na mijn fietstocht vanaf het station naar mijn ouderlijk huis, wist ik meteen: dit heb ik niet gemist. Toen ik vrijdag vijftig minuten op het perron van station Elst stond te kleumen omdat er onverwachte herstelwerkzaamheden plaatsvonden, dacht ik: nee, dit heb ik niet gemist. Toen we vervolgens met honderd man onder de spoorbomen door moesten duiken, omdat de trein naar Arnhem voor een keer op het perron naar Nijmegen stopte, dacht ik nee, dit heb ik ook niet gemist. En toen ik in de ingang van de coupe opeengepakt stond als vee tussen tientallen anderen en honderden kilo’s bagage, om maar niet te spreken van de vreemde luchtjes, dacht ik aargh! En toen ik een uur en een kwartier nadat ik mijn fiets in de stalling van station Elst had geparkeerd eindelijk in Arnhem was, mocht ik daar op het station, dat nog steeds niet af is, met de massa de trappen op en neer rennen tot de NS definitief besloten had op welk spoor de trein richting Utrecht zou komen. Ik heb weer genoeg vertraging gehad om een heel jaar zonder te kunnen. Dus nee, deze column gaat over dingen die ik niet heb gemist. Hatsjoe!

© Carien Touwen

This entry was posted in (in het) nieuws, column and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Gemist

  1. marco says:

    Ach ja, het station van Arnhem…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *