The Old Biscuit Mill

En daar is mijn wekelijkse column over Zuid-Afrika weer, gisteren verschenen in de Arnhemse Koerier.

Een leuke plek om mensen te ontmoeten in Kaapstad is de Neighbour Goods Market. Deze markt ligt op het terrein van een oude ‘koekjesfabriek’ in de wijk Woodstock. Het is duidelijk te zien dat deze wijk aan een opmars bezig is, steeds meer gebouwen worden opgeknapt en zijn voorzien van een vrolijk kleurtje verf. Iedere zaterdagochtend is het daar een drukte van belang en staat de hele omgeving vol met geparkeerde auto’s.  Bij binnenkomst op het terrein springt het knalrode gebouw “The Old Biscuit Mill’ in het oog. Overal staan mensen te kletsen en vooral te eten en drinken. De markt zelf is in een soort fabriekshal. Buiten staan een paar tentjes waar lokaal gebrouwen bier verkocht wordt en de stemming zit er goed in. Heerlijke geuren trekken je meteen naar binnen. Vers brood en gebak, exotische groente- en fruitsoorten, chocolade, verse smoothies en Belgische wafels vechten om de aandacht. Doorlopen gaat maar met moeite, maar er is zoveel keus dat je zeker van je zaak wilt zijn. De achterliggende hal heeft vooral warme gerechten. Noedels, pizza’s, gevulde pitabroodjes, wokschotels. Alles wordt vers bereid. De kraampjes staan aan de zijkant van de hal, het midden is gereserveerd voor lange tafels waar iedereen aanschuift met zijn gekozen lekkernijen, wat een heel gezellige sfeer geeft. In het hoekje van de tweede hal staat de kraam waar ze bitterballen en poffertjes verkopen. Met groot succes! Tegen de tijd dat wij alles gezien hebben en onze keus hebben gemaakt, is de voorraad net op. Dat wordt dus terugkomen…

© Carien Touwen

This entry was posted in (in het) nieuws, column and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *