Interview met Jacob Vis

Met De Imker schreef Jacob Vis (1940) alweer een uitstekende kandidaat voor De Gouden Strop. Dit solide opgebouwde verhaal wordt primair verteld vanuit het gezichtspunt van Gonda van Walsum (De Erfgename) die na het verlies van haar geliefde in Zuid-Afrika orde op zaken probeert te stellen in de familiebank. Het lichaam van Gonda’s halfbroer verdwijnt uit de gevangenis, een Oekraïense bende aast op haar erfgoed en een imker is uit op wraak. Commissaris Ben van Arkel staat Gonda bij waar hij kan. Al deze verhaallijnen houden de spanning er goed in en zorgen voor een steengoed boek dat moeilijk weg te leggen is. Zou het Jacob Vis na vier eerdere nominaties lukken om dit jaar met De Gouden Strop aan de haal te gaan? Lees het hele interview dat ik had met Jacob Vis op Ezzulia.

This entry was posted in (in het) nieuws, interviews and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *