Brussel brand(t)


Toen ik gisteravond rond 21:00 uur op de Anspachlaan liep, waren er flinke rookwolken te zien boven het stadscentrum van Brussel. Via Twitter werd er al snel bekend dat het de achterkant van de winkelketen H&M in de Nieuwstraat was die in brand stond. Alles rondom deze straat werd afgezet. Het was groot nieuws in de social media, mijn Blackberry liep helemaal vast waardoor ik de hiernaast geplaatste foto niet eens via twitter versturen kon.

Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. Vandaag werd er in nieuwsberichten verwezen naar een veel ernstigere brand, jaren geleden in de Nieuwstraat. Een stuk Belgische geschiedenis waar ik totaal onbekend mee was. Op 22 mei 1967 brandde in de Nieuwstraat het pand van Inno volledig af. Deze brand in dit monumentale pand was zo heftig en ging zo snel dat 323 mensen niet meer aan het vuur konden ontsnappen en stierven. Hier zijn foto’s te bekijken van deze enorme ramp.

De brand van gisteren zorgde gelukkig alleen voor materiële schade. Zojuist liep ik even door de Nieuwstraat en er is weinig te zien aan de voorkant, wat best wonderbaarlijk is gezien de vlammen die op dit beeldmateriaal te zien zijn.

This entry was posted in (in het) nieuws, nieuwe blogs, persoonlijk and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *